6 Ekim 2013 Pazar

Şeker hamurundan şeker kurabiyelerimm =)

Son zamanlarda butik kurabiyecilik yaygınlaştığından beri fotoğraflarına bakıp durduğum bu tatlı kurabiyeleri artık yapma sırası gelmişti =)

Bitanecik'in şirket pikniği kurabiyelerimi yapmak için mükemmel bir bahaneydi =)

Önce binlerce farklı tarif arasından en doğru tarifi bulma çabam başladı. Tarifimi da hemen aşağı linkteki sitede buldum ve tekrar çok teşekkür ederim tarif için.. Bloğun sahibi Serap Hanım şeker hamurundan kurabiyelerle ilgili aklınıza takılan tüm soruları mükemmel cevaplıyor. Benim en çok endişelendiğim birçok kişinin karşılaştığı şey olan kurabiyelerin pişerken küçülmesi ve dolayısıyla şeker hamurunun üstünde büyük kalmasıydı. Ama kurabiyeleri tereyağı kullanarak yaparsanız hem mükemmel bir tadı oluyor hem de küçülmüyorlar =) Tabi bir de yumurtanın beyazı ve sarısını birlikte kullanmak gerek unutmadan ekleyeyim =)

İşte kullandığım tarif:
http://www.cookiepoint.net/blog/UrunDetay.aspx?ID=272

Pişirme süresi çok kısa oluyor: yaklaşık 10-12 dakika. Bu nedenle pişirirken fırının başında beklemek en mantıklısı =) Şeker hamuru malzemelerini ise Gimat'ta bulunan Rize Gross'tan aldım. Orada her türlü malzemeyi bulabiliyorsunuz kolayca =)



Şirket pikniğine kurabiye yapmaya kalkıştığımda pikniğe katılan yaklaşık 65 kişi olduğunu öğrendim ve ben yandım diye düşünmeye başladım tabi =) Ama verilen söz tutulmalıdır ya da başa gelen çekilir de diyebilirim ve başladım hazırlıklara. Piknik pazar günü olacağı için cuma gecesi kurabiyeleri yaptım.Kurabiyeleri bir gece beklettikten sonra şeker hamurunu yapınca daha iyi oluyor, bilginize =)

Hayatımda ilk defa hamur açtım ve o kadar da zor değilmiş kesinlikle..Toplamda 107 tane kurabiye yaptım 4 tepsi yani ve cuma akşamı saat 10'dan 1'e kadar sürdü =) Tabi biraz da acemi olmanın verdiği yavaşlık da var..



Cumartesi sabah erkenden kalktım ve şeker hamurlarını açmaya başladım. Şeker hamurunu açarken yere ve oklavaya yapışmaması için nişasta ya da un dökün diyorlar ama bu da şeker hamurunun rengini bozar bence. Bu nedenle ben yağlı kağıdın üstünde şeker hamurunu açtım, bence daha pratik bu yol =)


Kurabiye pişirirken kullandığım kalıplarımla şeker hamurlarına da şekil verdim ve ballı su ile kurabiyelerin üzerine yapıştırdım. Sıra geldi şeker hamurlarının üstünü süslemeye =) Burada da evde küçük süs kalıplarım olmadığı için aklıma gelen ve başarabileceğim şekiller yaptım ve su ile şeker hamuru kurabiyelerin üzerine yapıştırdım =) Tabi 107 tane kurabiye olunca uzun sürdü bunların hepsi =)




En son aşamamızda güzel sunum için kurabiyeleri paketlemek ve kurdele ile süslemek oldu..Çok daha şirin gözüktüler böylece. Tadı ise piknikteki ve iş yerimdekilerin dediği gibi harikaydı ve 1 aya kadar bayatlamıyor =)




25-30 tane yaptığınızda sizi çok yormaz kesinlikle ve çok da keyif alacağınız bir aktivite bence =) Herkese afiyet olsunn =)

Bir sonraki denemem şeker hamurundan cupcake üzerine olacak =) Onu da sizlerle paylaşırımm..




3 yorum:

  1. çok iyi olmuşlar kesinlikle bende yapmalıyım:)

    YanıtlaSil
  2. ilk deneme için hiç de fena değil :) biraz da süsleme için ufak tefek malzeme alırsan işin çok daha kolay olur :)

    YanıtlaSil
  3. evet haklısın biraz daha ilerletme planımı uygulayacağım mutlaka. Teşekkürler =)

    YanıtlaSil